Частина українських пенсіонерів може розраховувати на надбавку у 20 відсотків: Кого це стосується

Деякі категорії українських пенсіонерів мають право на разноманітні надбавки до пенсії. Наприклад, люди, які вийшли на заслужений відпочинок та не працють, у разі утримання ними дітей до 18 років, мають право на певні виплати, передають Патріоти України.

Можуть отримати надбавки й ті пенсіонери, які були вимушені покинути домівки, тікаючи від війни. Як повідомляє видання «На пенсії», йдеться про тих, хто знайшов прихисток в гірських районах України.

«З 1995 року набрав чинності закон про статус гірських населених пунктів. Оскільки наша область географічно в переважній більшості гірська, понад 190 населених пунктів мають цей статус», — зазначила начальниця ГУ ПФУ у Закарпатській області Вікторія Поляковська.

Якщо людина постійно проживає в гірському населеному пункті, то їй до пенсії встановлено надбавку у розмірі 20 відсотків від основного розміру виплат.

Щоб отримувати надбавку, пенсіонери мають отримати статус жителя на території гірського населеного пункту та посвідчення. Для цього необхідно звернутися до місцевих органів влади або до Центру надання адміністративних послуг.

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...

Не "прошмигнуть": Росіян залишать без авто з Європи, країни ЄС майже перекрили лазівку через Білорусь

четвер, 28 березень 2024, 15:22

ранзит автомобілів із Європейського Союзу (ЄС) до Росії через Білорусь нарешті почали перекривати. Жорсткі обмеження вже запровадили Польща та Латвія, найближчим часом до них може приєднатися Литва. Саме через ці країни автомобілі возили до РФ в обхід ...