Частина українців може отримати додатково грошову допомогу у розмірі до 5 тисяч грн: Що відомо

У Черкасах депутати міськради проголосували за внесення змін до Комплексної програми соціальної підтримки захисників державного суверенітету та незалежності України і членів їхніх сімей - жителів м. Черкаси на 2022−2024 роки, передають Патріоти України.

Зокрема, було запроваджено виплату щорічної грошової допомоги до Дня знань дітям загиблих (померлих) учасників Революції Гідності, на яких також поширена дія Програми разом з дітьми захисників України, пише АрміяІнформ.

Крім того, міська програма передбачає низку пільг безпосередньо для захисників України:

  • одноразові виплати при пораненні — 5000 гривень;
  • грошова допомога до Дня Незалежності — 1000 гривень.

Також передбачено одноразову грошову компенсацію з бюджету міста на придбання автомобілів для шести захисників-жителів Черкас, які втратили кінцівки. Ця сума становитиме не більше як 180 прожиткових мінімумів.

Одночасно члени їх сімей отримують щомісячну стипендію у розмірі 4000 гривень, щорічну грошову допомогу на оздоровлення — 5000 гривень, а також мають знижку на оплату житлово-комунальних послуг (25% додатково до 50%, що надаються державою).

Ухилянти, яким заблокують рахунки, зможуть частково розпоряджатися своїми коштами: Про що йде мова

середа, 15 травень 2024, 14:42

Чоловікам, які ухиляються від оновлення своїх військово-облікових даних у ТЦК, блокуватимуть банківські рахунки. Однак, незважаючи на блокування рахунків, ухилянти усе ж зможуть робити внески за кредитами. Таку відповідь дали в службі техпідтримки укра...

Такого не було з початку війни! В Україні ціна на популярний овоч сягнула дна

середа, 15 травень 2024, 10:30

Ціни на огірки для весняного сезону сягнули найнижчої позначки за увесь час повномасштабної війни – гуртові ціни тримаються на рівні 35-40 грн/кг. Це пояснюється сприятливими погодними умовами, що склалися весною 2024 року, а також зниженням ажіотажу н...