Частина українців може отримувати соцвиплати та пенсію одночасно: У Песійному фонді дали пояснення

Деякі категорії громадян мають право на отримання одночасно двох видів виплат: пенсії та соціальної допомоги. Це стосується, зокрема, осіб з інвалідністю з дитинства, які втратили годувальника. Про це інформує Пенсійний фонд, передають Патріоти України.

Особа з інвалідністю з дитинства, яка отримує державну соціальну допомогу в органах соціального захисту населення, може одночасно отримувати пенсію у зв’язку з втратою годувальника за наявності такого права, – йдеться у повідомленні ПФУ.

Такі особи можуть отримувати державну соціальну допомогу в органах соціального захисту населення та одночасно пенсію у зв'язку з втратою годувальника, за умови, що вони перебували на утриманні померлого.

Щоб членам родини призначили таку пенсію, годувальник мав набути від 1 до 15 років стажу (кількість залежить від віку, коли годувальник помер). Є винятки, при яких це значення не враховується. Такі випадки регулюються частиною 1 статті 36 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Тимчасове явище? НБУ пояснив стабільність курсу долара за останній місяць

субота, 7 вересень 2024, 13:10

Попит на валюту в Україні в серпні 2024 року знизився. У результати зміна курсу долара за останній місяць була мінімальна, передають Патріоти України з посиланням на Макроекономічний та монетарний огляд НБУ (вересень 2024 року). "Збалансованість валютн...

Частина українців може отримувати соцвиплати та пенсію одночасно: У Песійному фонді дали пояснення

субота, 7 вересень 2024, 12:32

Деякі категорії громадян мають право на отримання одночасно двох видів виплат: пенсії та соціальної допомоги. Це стосується, зокрема, осіб з інвалідністю з дитинства, які втратили годувальника. Про це інформує Пенсійний фонд, передають Патріоти України...