Частина українців може вийти на пенсію раніше призначеного терміну: Як подати заяву і що треба знати

В Україні учасники бойових бій можуть достроково вийти на пенсію. Серед претендентів – військовослужбовці, начальницький і рядовий склад органів внутрішніх справ, а також поліцейські, які брали участь у бойових діях, передають Патріоти України.

Також правом дострокового виходу на пенсію можуть скористатись чоловіки після досягнення 55 років та жінки після досягнення 50 років. Про це повідомили в ГУ Пенсійного фонду України в Кіровоградській області.

При цьому наявність страхового стажу впливає на призначення виплат. Для чоловіків він має складати не менше 25 років, для жінок – 20.

Які потрібні документи?

  • Паспорт;
  • документ, що підтверджує реєстраційний номер облікової картки платника податків;
  • документи про стаж;
  • документи, які засвідчують особливий статус особи (посвідчення учасника бойових дій та довідка про період участі у бойових діях).

Як подати заявку?

  • Звернутися до сервісного центру Пенсійного фонду України особисто;
  • подати документи через вебпортал електронних послуг ПФУ (треба прикріпити скани своїх документів та використати кваліфікований електронний підпис або електронну систему BankID).

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...