Частина українців з жовтня можуть платити за електроенергію по 2,64 грн: Як перейти на іншу ціну

В Україніз з 1 жовтня ті споживачі, які мають електричне опалення, можуть платити за струм по тарифу 2,64 грн за кВт*год (замість 4,32 грн). Ждя цього необхідно мати затверджений проєкт електричного опалення та подати документи. Пільговий тариф діятиме на об'єм в 2 тис. кВт*год на міяць, передають Патріоти України.

За словами народного депутата, члена комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергія Нагорняка, пільговий тариф не нараховуватиметься автоматично. Він зазначив, що варто звернутись до постачальника струму, повідомив телеканала "Київ24".

"Насамперед необхідно мати документ на квартиру або будинок із відміткою від відповідних служб - БТІ або приватні компанії, які займаються технічними паспортами, - про те, що цей об'єкт оснащений електричним котлом. Далі з цим документом із відміткою треба йти до місцевого РЕМу або до обласного РЕМу", - пояснив нардеп в ефірі

Також Нагорняк наголосив, що дуже важливо мати документ із відміткою про наявність електроопалення і про те, що житло відключено від центрального опалення.

Тариф на електроенергію

Зазначимо, тариф на електроенергію у жовтні не зміниться та залишиться на рівні 4,32 грн за кВт*год. При цьому українці, які встановили двозонний лічильник, у нічний період можуть платити за світло за тарифом 2,16 грн за кВт*год.

Так, в Україні будь-який споживач електроенергії має право придбати багатозонний лічильник, звернутися до свого постачальника струму та перейти на новий тариф. Як ідеться у матеріалі OBOZ.UA, наприклад, із двозонним лічильником у період із 23.00 до 7.00 платити за електроенергію можна за тарифом у 2,16 грн за 1 кВт*год (замість звичайних 4,32 грн за 1 кВт*год).

Як повідомляють на сайті одного з постачальників, у денний час (із 7:00 до 23:00) тариф не зміниться. У нічний час (із 23:00 до 07:00) – за електроенергію можна буде платити зі знижкою у 50%.

По кишені буде не всім: В Україні здорожчав популярний овоч, побивши рекорд за сім років

неділя, 13 жовтень 2024, 18:25

В Україні тепличні комбінати підвищують ціни на томати. Однією з причин стало суттєве зниження пропозиції тепличних овочів на ринку, попит на які залишається досить стабільним. Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit, передають Патріоти України....

Частина українців з жовтня можуть платити за електроенергію по 2,64 грн: Як перейти на іншу ціну

неділя, 13 жовтень 2024, 17:53

В Україніз з 1 жовтня ті споживачі, які мають електричне опалення, можуть платити за струм по тарифу 2,64 грн за кВт*год (замість 4,32 грн). Ждя цього необхідно мати затверджений проєкт електричного опалення та подати документи. Пільговий тариф діятиме...