Частині пенсіонерів припиняють виплати на картку "ПриватБанку": Як зарадити проблемі і що треба знати

З 1 квітня в Україні проведуть індексацію пенсій ще для однієї категорії пенсіонерів, а деяким людям похилого віку можуть припиняти нарахування пенсій на банківський рахунок, передають Патріоти України.

Зокрема, мешканка Одещини розповіла, що її мамі 78 років, і вона не може самостійно пересуватися, і коли їй перестали нараховувати пенсію на карту ПриватБанку, вона не знала, що робити. У ПФУ повідомили, що нарахування пенсії на банківський рахунок може бути припинено зокрема у разі, якщо банківську картку було отримано більше року тому за довіреністю.

Тому потрібно приїхати до відділення Пенсійного фонду, щоб прояснити ситуацію. Але ж пенсіонерка не може пересуватися без сторонньої допомоги! Що ж робити у подібній ситуації?

Виявляється, вихід є: в ПФУ пояснили, що коли пенсіонер не може з'явитися до Пенсійного фонду, то проблему можна вирішити за допомогою виїзного прийому.

Для цього необхідно у Пенсійний фонд надати заяву від пенсіонера про організацію виїзного прийому за місцем проживання та про надання заяви чи перерахування пенсії на банківську установу або про те, щоб працівники «Укрпошти» доставляли пенсію додому.

Не пропустіть! У українців забиратимуть землю - для правильного оформлення лишились лічені місяці

неділя, 12 травень 2024, 9:57

В Україні земельні паї, на які досі правильно не оформили право власності, забиратимуть та віддаватимуть місцевим громадам. Цей процес розпочнуть 1 січня 2025 року. Уповноважений ВР України з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що цей термін треба про...

Справжні труднощі ще не почалися: В "Укренерго" заявили, що можуть повернути погодинні відключення світла

неділя, 12 травень 2024, 8:30

На українську енергетику чекає дуже непросте літо. Очікується, що споживання електроенергії зростатиме, а її виробництво, навпаки, падатиме. У такому разі може погіршитися дефіцит струму. Якщо це станеться, буде введено погодинні графіки відключень, як...