Частині пенсіонерів в Україні будуть доплачувати 500 грн на місяць: Хто може на них розраховувати

Учасникам бойових дій встановлюється надбавка до пенсії - у розмірі 25% прожиткового мінімуму. Станом на 1 грудня 2022 року сума надбавки становила 523,25 грн. А ще законом "Про покращення матеріального становища учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни" від 2004 року передбачено цільову грошову допомогу цій категорії осіб - у розмірі 40 грн, передають Патріоти України.

Загальний розмір пенсії учасникам бойових дій не може бути меншим за 210% прожиткового мінімуму, тобто зараз така пенсія не може бути меншою за 4395,30 грн.

Крім того, учасники бойових дій можуть виходити на пенсію достроково. Так, чоловіки (як кадрові військові, так і ні), які мають статус УБД, можуть виходити на пенсію у 55 років, жінки — у 50. Чоловікам необхідно мати не менше ніж 25 років страхового стажу, жінкам — 20 років. І тут вислуга років військовослужбовців дорівнює страховому стажу.

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...