Частині українців додадуть 400 грн до пенсії: Кому і коли почнуть нараховувати

Два роки тому певним віковим категоріям в Україні почали нараховувати доплати до пенсій, передають Патріоти України.

Так, роком раніше доплати вже отримали ті, кому виповнилося 75 років. 2021 року цим українцям додали до пенсії по 400 гривень.

У 2022 році, незважаючи на війну та непросте фінансове становище в країні, також мають намір перерахувати виплати. У жовтні по 400 гривень додадуть пенсіонерам віком від 70 до 75 років.

Крім того, пенсіонерам, яким уже виповнилося 80 років, встановили доплату до основних виплат у розмірі до 500 грн. Завдяки весняній індексації та перерахунку, цього року вони отримають на 579 гривень більше.

У Пенсійному Фонді України заявили про те, що вікові надбавки мають торкнутися і молодих українських пенсіонерів, а саме тих, кому виповнилося 65 років. На доплати вони можуть розраховувати не раніше 2023 року.

Зазначимо, український уряд анонсував підвищення пенсійних виплат у три етапи, після чого середня пенсія стане на 15% більшою за фактичний прожитковий мінімум, складе 4 500 гривень.

"Бавовна" дала свій ефект: Куйбишевський НПЗ повністю зупинився після удару дронів

четвер, 28 березень 2024, 14:29

Російський Куйбишевський нафтопереробний завод від міста Самара на Волзі зупинив все виробництво через проблеми, заподіяні атакою українського безпілотника минулого тижня, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Раніше на цьому тижні джере...

З імпортозаміщенням щось пішло не так: Понад 50% російських процесорів "Байкал" виявилися бракованими

четвер, 28 березень 2024, 12:53

Через провал кремлівської політики так званого «імпортозаміщення» більше половини російських процесорів Байкал виявилися бракованими. Констатувати це довелося російському пропагандистському виданню "Ведомости", передають Патріоти України. Як повідомляє...