Частині українців можуть списати борги за газ: Ось що потрібно зробити

У наші нелегкі воєнні часи нерідко виникають ситуації, коли люди виїжджають за кордон чи в іншу область. Або ж залишаються вдома, але мають іншу нерухомість, яка стоять пусткою, передають Патріоти України.

Виявляється в подібних випадках українці можуть подати заяву оператору системи розподілу та ініціювати списання боргів за газ. Про це йдеться на facebook-сторінці одного з облгазів.

Коли людина не проживає за адресою прописки, то їй можуть автоматично нараховувати плату за газ, навіть якщо він не споживається. Це можливо, якщо власник не передає показники лічильника або якщо в будинку не встановлено пристрій обліку.

Якщо лічильник є, то скоригувати нарахування просто — подати актуальні показники. Якщо прилад обліку відсутній, а в будинку ніхто не живе і постачальник уже нарахував неіснуючий борг, то споживач може подати заяву про тимчасове непроживання. До нього слід додати документи, що підтвердять проживання у іншому місці.

Такий крок дозволить провести перерахунок та списати помилково нараховану заборгованість. «Якщо лічильника немає, то протягом місяця після закінчення терміну тимчасового непроживання вас чи іншої зареєстрованої у вашій оселі особи (не більше шести місяців!) можна подати заяву на перерахунок об’ємів спожитого газу», — йдеться у повідомленні.

Відповідну заяву слід подавати повторно, якщо людина не проживає за адресою понад 6 місяців. Після закінчення цього терміну є 30 днів, щоб знову надіслати заяву та документи.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...