Частині жінок доплатять до пенсії 730 гривень: Хто має право на виплати

В Україні багатодітні матері можуть вийти на пенсію раніше за досягнення 60-річного віку. Крім того, їм належить доплата у розмірі 35% від прожиткового мінімуму. Таке роз'яснення дали у Пенсійному фонді на звернення мешканки Вінницької області, яка має інвалідність та виховує п'ятьох дітей, передають Патріоти України.

Відповідно до норм закону, право на призначення пенсії при досягненні 50-річного віку мають матері п'ятьох дітей, якщо вони виховали їх до шести років, та мають не менше ніж 15 років страхового стажу.

Також у ПФУ наголосили, що матері п'ятьох дітей мають право на призначення пенсії за особливі заслуги перед Україною, яка призначається у сумі 35 відсотків від прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян та виплачується разом з пенсією.

У 2023 році прожитковий мінімум для непрацездатних громадян становить 2093 грн. Тобто багатодітні матері мають право вийти на пенсію у 50 років та отримувати доплату у 732,55 грн.

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...