Частину пенсіонерів звільнили від сплати комунальних послуг: Хто зможе "забути" про комуналку

В Україні з 1 червня підвищуються тарифи на комунальні послуги, зокрема, на електроенергію та воду. Тепер у платіжках сума буде більшою приблизно на 30%. Разом з тим, деяким пенсіонерам надається 100% знижка на оплату комуналки. Про це нагадали в Пенсійному фонді, передають Патріоти України.

Знижка надається на оплату:
- житла (квартирна плата, плата за послуги з утримання будинків та споруд та прибудинкових територій), управління багатоквартирним будинком;

- комунальних послуг (централізоване постачання холодної води, централізоване постачання гарячої води, водовідведення, тепло- та електропостачання, природний газ (у тому числі транспортування, розподіл та постачання), централізоване опалення, вивезення побутових відходів).
палива та зрідженого газу.

Зазначається, що 100% знижка на оплату комуналки надається особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною та членам сім'ї померлої особи, яка має особливі заслуги перед Батьківщиною.

А також пенсіонерам, які раніше працювали педагогічними, медичними та фармацевтичними працівниками, фахівцями із захисту рослин, працівниками бібліотек у сільській місцевості та селищах міського типу.

Знижка надається у разі, якщо середньомісячний дохід пільговика за шість місяців не перевищує величини доходу, що дає право на податкову соціальну пільгу (2023 року — 3760 грн).

У Фонді зазначили, якщо пенсіонер не має право на 100% знижку на комунальні послуги, він може звернутися за призначенням житлової субсидії.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...