Чекати не довго: В "Укренерго" спрогнозували, коли в Україні повернуть планові відключення світла

Українські енергомережі незабаром можуть знову перейти на планові графіки відключення світла - вже за кілька днів. Про це в рамках брифінгу заявив керівник правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький, передають Патріоти України.

За його словами, Україна зможе зайти в планові графіки відключення електроенергії тільки тоді, коли зможе знизити її дефіцит до тих показників, які дозволять, наприклад, відключати світло по чотири години.

"Проблема зменшення дефіциту пов'язана з відновленням генеруючих потужностей - це ТЕС, ГЕС. АЕС зараз працюють, підтримують систему", - сказав Кудрицький.

Чиновник також акцентував - до війни українські атомні електростанції забезпечували мінімум 50% потреб країни в електриці. І зараз показник аналогічний.

""Виїхати" на самій атомній енергії ми не можемо, не можемо тільки нею покрити всі потреби України. Нам потрібні й інші види генерації, а вони пошкоджені", − пояснює Кудрицький.

При цьому чиновник зазначив – зі зниженням морозів поступово в енергетичній системі будуть відновлюватися і генеруючі потужності.

"Також відновлюють роботу електростанції поступово і таким чином поступово обсяг потрібної нам генерації збільшується, тим самим зменшуючи дефіцит. Я думаю, за кілька днів ми досягнемо тієї межі, коли можна буде чітко всім дотримуватися планових графіків відключень по областях, які вводять обленерго", − підсумував він.

Таємна "допомога"? Компанії з Індії та Китаю постачали росіянам отруйне м'ясо

середа, 24 квітень 2024, 17:59

У м'ясі буйволів з Індії, яке в Росії часто видають за яловичину і продають по всій країні, Россільгоспнагляд виявив бактерії групи кишкової палички, а в курячих грудках з Китаю, що поставляються на російський ринок, знайшли сальмонеллу. Про це пише ...

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...