Чекати не довго: В "Укренерго" спрогнозували, коли в Україні повернуть планові відключення світла

Українські енергомережі незабаром можуть знову перейти на планові графіки відключення світла - вже за кілька днів. Про це в рамках брифінгу заявив керівник правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький, передають Патріоти України.

За його словами, Україна зможе зайти в планові графіки відключення електроенергії тільки тоді, коли зможе знизити її дефіцит до тих показників, які дозволять, наприклад, відключати світло по чотири години.

"Проблема зменшення дефіциту пов'язана з відновленням генеруючих потужностей - це ТЕС, ГЕС. АЕС зараз працюють, підтримують систему", - сказав Кудрицький.

Чиновник також акцентував - до війни українські атомні електростанції забезпечували мінімум 50% потреб країни в електриці. І зараз показник аналогічний.

""Виїхати" на самій атомній енергії ми не можемо, не можемо тільки нею покрити всі потреби України. Нам потрібні й інші види генерації, а вони пошкоджені", − пояснює Кудрицький.

При цьому чиновник зазначив – зі зниженням морозів поступово в енергетичній системі будуть відновлюватися і генеруючі потужності.

"Також відновлюють роботу електростанції поступово і таким чином поступово обсяг потрібної нам генерації збільшується, тим самим зменшуючи дефіцит. Я думаю, за кілька днів ми досягнемо тієї межі, коли можна буде чітко всім дотримуватися планових графіків відключень по областях, які вводять обленерго", − підсумував він.

"Сюрприз" від колишніх друзів: Банки Вірменії припинять обслуговування російських карток

вівторок, 19 березень 2024, 12:14

Починаючи з 30 березня цього року картки російської платіжної системи «Мир» перестануть працювати у банкоматах і POS-терміналах більшості банків Вірменії. Про це пише РБК із посиланням на представника «ВТБ Вірменія», передають Патріоти України. Наразі ...

В Україні повернули обов'язкову індексацію зарплат, але підвищення можна не чекати? Всі нюанси

вівторок, 19 березень 2024, 11:26

Для українських роботодавців повернули зобов'язання щороку проводити індексацію зарплат. У 2023 році дія такого правила була припинена, проте 2024-го її відновили. Утім, українцям не доводиться розраховувати на різке підвищення окладів - обов'язковій і...