Через "ятаган у спину": Росія змушена була різко збільшити транзит газу через Україну

Росія в червні істотно збільшила транзит газу південною гілкою ГТС України на тлі зупинки газопроводу "Турецький потік", повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Оператора ГТС.

Повідомляється, що в червні транзит газу південним маршрутом ГТС України становив 26,5 млн кубометрів, що на 50% перевищує показники травня і в 4 рази більше, ніж в квітні.

"Зростання обсягів транспортування газу пов'язане з плановою зупинкою на ремонт газопроводу "Турецький потік" з 23 по 28 червня", - йдеться в повідомленні.

У компанії уточнили, що в цей період середній режим прокачування в трансбалканському напрямку збільшився з 0,2 до 4 млн кубометрів на добу.

Раніше повідомлялося, що обсяг російського газу, що транспортується українською ГТС з початку поточного року, становив 20 млрд кубометрів, що на 46% менше, ніж в аналогічний період минулого року (36,9 млрд кубометрів).

У червні Росія зупинила для проведення перших планово-профілактичних робіт новий газопровід Турецький потік, по якому газ транспортується по дну Чорного моря з Росії на захід Туреччини.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...