Через карантин і початок кризи: Кабмін збільшує розмір субсидій на оплату комунальних послуг

Кабмін на засіданні 25 березня підтримав ініціативу щодо збільшення розміру житлових субсидій та щодо їх призначення громадянам, які втратили роботу в період карантину. Про це повідомив у Telegram прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передають Патріоти України.

Людям, які втратили роботу і хочуть оформити субсидію, потрібно зареєструватися в службі зайнятості. Це можна зробити онлайн.

"Крім того, на час карантину уряд збільшує субсидії для оплати ЖКП в середньому на 300 грн. Механізм має запрацювати після ухвалення Верховною Радою закону про Стабілізаційний Фонд. Текстом постанови також забороняється в період карантину позбавляти громадян житлових субсидій. Голови ОДА з органами місевого самоврядування мають забезпечити дотримання цих умов", – написав Шмигаль.

Цією постановою Кабмін ввів на період карантину додаткову компенсацію витрат на оплату окремих комунальних послуг отримувачам субсидій шляхом збільшення на 50% соціальних нормативів користування електричною енергією, холодною і гарячою водою, водовідведенням та природним газом для готування їжі та підігріву води. На реалізацію такого рішення буде потрібно додатково 1,1 млрд грн.

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...