Через некомпетентність уряду: З України в розпал епідемії коронавірусу вивезли 38 млн масок

Цих масок вистачило б, щоб повністю забезпечити на кілька місяців потреби всього медичного персоналу країни.

За січень-лютий 2020-го з України вивезли масок на 8 млн доларів, це приблизно 38 млн масок, яких би вистачило на забезпечення засобами захисту медиків та частини населення, повідомляють Патріоти України.

Тільки за січень і лютий 2020-го, коли в світі вирував коронавірус, а Китай був готовий купувати засоби захисту по будь-якій ціні, українські підприємці почали масово вивозити медичні маски за кордон. За два місяці тільки офіційно продали таких близько 38,2 млн, розповів колишній високопоставлений співробітник митниці. Через некомпетентність уряду, ці дії були законними аж до середини березня, чим і скористався бізнес, а також підприємливі ділки.

Цих масок вистачило б, щоб повністю забезпечити на кілька місяців потреби всього медичного персоналу країни, співробітників стратегічно важливих підприємств, а також соціально незахищені верстви населення. Саме через бездіяльність уряду Гончарука зараз, коли коронавірус вже добрався до України, аналогічні маски доводиться купувати за ціною в 12 разів вище.

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...

В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, цигарками та пальним: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:50

В Україні запровадять нові правила виробництва та обігу підакцизної продукції. Йдеться про алкоголь, тютюнову продукцію та пальне. Норми ліцензування торгівлі та виробництва таких товарів буде прописано в абсолютно новій редакції старого закону, який д...