Через репресії диктатора Лукашенка: Лідер IT-бізнесу Білорусі компанія PandaDoc переїжджає в Україну

Засновник білоруської компанії PandaDoc Микита Мікадо заявив про відкриття своєї компанії в Україна,повідомляють Патріоти України з посиланням на Dou.ua.

Відзначається, що з Мінська в Київ, Одесу і Львів вже переїхало близько 60 білоруських фахівців.

«В України є кілька плюсів. Перше-це місцевий ринок талантів. Друге-те, що всі говорять російською мовою. І тим хлопцям, які приїжджають з Білорусі, трошки простіше. Є питання з міграційним законодавством, але ваш уряд прямо активно включився в те, щоб їх вирішувати. І четверте-податкові умови в Україні дуже вигідні, ще більш вигідні, ніж у Білорусі”, – сказав він.

При цьому в Україні у білорусів є проблема.

“Більшість білоруських компаній переїжджає сюди і вибирає такий же спосіб з ФОП, як і більшість українських компаній. При цьому отримати посвідку на проживання таким способом білоруському програмісту не виходить. Тому що він повинен бути офіційно працевлаштований. Через ФОП посвідку на проживання отримати не можна. І вже через 90 днів потрібно виїжджати з країни», – додав він.

Буде не по кишені? Світова криза змінить ціни на шоколад в Україні - скільки коштуватиме

вівторок, 23 квітень 2024, 8:48

Світ зіткнувся з критичним дефіцитом какао через старіння дерев, розповсюдження хвороб і несприятливі кліматичні умови в Західній Африці - основному регіоні постачання. Ці умови вже призвели до різкого стрибка цін на какао на ф'ючерсних ринках. Так, в ...

Курс долара в Україні значно зріс: Озвучено прогноз, чи дійде до 40 грн і чи варто скуповувати валюту

вівторок, 23 квітень 2024, 7:27

В Україні курс долара за останні кілька місяців зріс більш ніж на 4% і наблизився до психологічної позначки у 40 грн. Головна причина – Національний банк зменшив обсяги валютної інтервенції, передають Патріоти України. Подорожчання долара триватиме, б...