Через Росію призупинив роботу найбільший в Європі завод важкого машинобудування

На тлі повномасштабного російського вторгнення в Україну найбільший в Європі завод важкого машинобудування - Новокраматорський машинобудівний завод - заявив про припинення роботи, передають Патріоти України.

Як йдеться в повідомленні на сайті підприємства, оскільки воно знаходиться в Донецькій області, з метою захисту життя та здоров'я робітників, завод тимчасово зупинив роботу й перевів працівників в простій.

"На території Донецької області тривають бойові дії, відсутні нові виробничі замовлення, значно обмежена можливість забезпечення підприємства електроенергією", - йдеться в заяві компанії.З цих причин, немає можливості забезпечити безпеку та виконання виробничих завдань працівниками структурних підрозділів НКМЗ.

З 1 березня підприємство тимчасово анулює дію трудових договорів з частиною працівників. Керівництво заводу підкреслює, що анулювання договорів не означає звільнення співробітників. До початку російського вторгнення в Україну на НКМЗ працювали 8800 осіб.

Новокраматорський машинобудівний завод

Новокраматорський машинобудівний завод - найбільше в Європі підприємство важкого машинобудування. Містоутворююче підприємство Краматорська з 1930-х рр. Завод займає територію 328 га.

Підприємство має дивізійно-функціональну структуру з п'яти виробництв, розділених по продукції, що випускається. Всього цехів 39, з них 15 механічних, 10 металургійних, 3 зварювальних, 11 допоміжних. Завод є одним з лідерів управлінських інновацій на Україні.

Після російського вторгнення в Україну експерти заявляли про те, що націоналізація Новокраматорського машинобудівного заводу не дасть агресору можливість заволодіти стратегічним ресурсом.

Сума неприємно здивує! Яку пенсію можна отримати із зарплатою вдвічі вищою за середню

субота, 18 травень 2024, 6:47

В Україні із зарплатою вдвічі вищою за середню (це понад 33 тис. грн за даними Пенсійного фонду) можна отримати пенсію у розмірі 9 491,5 грн. Така пенсія можлива за умови наявності 35 років стажу. Про це йдеться у публікації OBOZ.UA. Так, згідно з оста...

Пошкодження виявились далеко не дрібними, як запевняв російський офіціоз: НПЗ у Туапсе вдруге зупинився після атаки дронів

субота, 18 травень 2024, 4:15

Унаслідок нічної атаки українських дронів по нафтопереробному заводі у російському Туапсе пошкоджено установку з виробництва зріджених вуглеводневих газів. Через це завод призупинив свою роботу, пише Reuters. . "На горіння зрідженого вуглеводневого га...