Через відключення електроенергії ПриватБанк та Ощадбанк змінили умови видачі готівки банкоматами: Що треба знати

Державні ПриватБанк та Ощадбанк змінили умови видачі готівки своїми банкоматами. Через масове відключення електроенергії вони полегшили умови зняття грошей клієнтам інших банків. Про це йдеться у повідомленнях прес-служб цих фінустанов, передають Патріоти України.

Масове відключення електроенергії, спричинене ракетними ударами, значно ускладнило безготівкові розрахунки у магазинах. Через це багато громадян кинулися до банкоматів за готівкою, проте далеко не всюди і не всі банкомати функціонують. Через це видача готівки перетворилася на смугу перешкод, і людям доводиться витратити чимало часу на те, щоб знайти банкомати, які працюють.

При цьому в невеликому місті може бути лише декілька банкоматів того чи іншого невеликого банку, та й ті можуть виявитися непрацюючими. Але тепер їх клієнти зможуть практично без проблем зняти готівку в будь-якому з банкоматів Ощадбанку або ПриватБанку, що працюють.

ПриватБанк

ПриватБанк збільшив ліміт на зняття готівки у своїх банкоматах для клієнтів інших банків. Раніше вони мали можливість зняти лише до 10 тисяч гривень. Такий ліміт поширювався на карти інших українських банків, а також на картки іноземних фінустанов.

Тепер же ліміт на зняття готівки для всіх банків дорівнює 20 тисячам гривень. Причому через три години після зняття цієї суми операцію можна повторити та зняти ще стільки ж.

Це дозволить клієнтам усіх українських банків мати однаковий доступ до банкоматів та рівні можливості для зняття готівки. Причому скористатися цією можливістю буде набагато простіше, ніж отриманням грошей у "рідному" банкоматі. Адже у ПриватБанку, незважаючи на війну, залишається найбільш розгалужена система банкоматів. Їх налічується зараз понад 5000.

Ощадбанк

Ще один державний банк, Ощадбанк, скасував комісію на зняття готівки у своїх банкоматах для клієнтів інших банків. Наразі для них добовий ліміт зняття грошей у банкоматі Ощадбанку становить 50 тисяч гривень, як і для своїх клієнтів. Причому всі можуть знімати гроші без будь-якої комісії

Шалено злетить? Яким буде курс долара наприкінці 2024 року - прогноз експертів

вівторок, 23 квітень 2024, 18:44

За прогнозами експертів, середнє значення курсу у 2024 році становитиме 40,33 грн/долар. Наприкінці року курс зросте до 41,67 грн/долар, передають Патріоти України з посиланням на консенсус-прогноз за квітень 2024 року експертів та чиновників, оприлюдн...

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...