Чергова невдала спроба: "Нафтогаз" не отримав згоди інвесторів на відтермінування виплат за зовнішнім боргом

НАК "Нафтогаз України" не вдалося отримати згоди інвесторів на дворічну відстрочку виплат за трьома випусками єврооблігацій. Про це йдеться у повідомленні компанії на Ірландській фондовій біржі, передають Патріоти України.

Так, необхідний кворум (понад 2/3) було досягнуто лише на зборах єврооблігацій на 335 млн дол із погашенням у липні 2022 року, проте за відстрочку було подано лише приблизно 22% голосів за необхідного мінімуму у 75%.

За двома іншими випусками – з погашенням у 2024 році на 600 млн євро та з погашенням у 2026 році на 500 млн доларів – кворуму не було, тому будуть скликані повторні збори.

"Нафтогаз" уточнив, що на збори з євробондів 2024 року зареєструвалися власники приблизно 49% облігацій і приблизно 74% поданих голосів було віддано на користь пропозиції НАК.

Щодо єврооблігацій 2026 року, виплата відсотків та погашення за якими припадають на листопад, то на збори зареєструвалося приблизно 54%, а за відстрочку було подано близько 43% голосів.

Повторні збори щодо єврооблігацій-2024 та єврооблігацій-2026 призначені на 31 серпня. У "Нафтогазі"очікують, що ці збори матимуть кворум.

Компанія наголосила, що умови запиту згоди на відстрочку виплат були затверджені урядом та відповідають умовам, запропонованим сувереном та іншими українськими державними емітентами 20 липня. Ці умови згодом були підтримані власниками зовнішнього боргу України, а також держкомпаній "Укренерго" та "Укравтодор".

Пенсійний фонд радить деяким українцям відмовитись від пенсії: У чому причина і чи це може бути вигідним

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:30

Людям, які досягли 60 років, вигідно продовжувати працювати й вийти на пенсію пізніше. У такому разі можна отримувати більші виплати. Про це нагадують у Пенсійному фонді України, передають Патріоти України. У відомстві наголошують, що право на призначе...

Чи буде долар по 50 грн: У Мінекономіки розповіли, чого очікувати від курсу в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:30

У Міністерстві економіки очікують, що у 2027 році обмінний курс долара в Україні може сягнути 49,6 грн. Таким чином, у міністерстві прогнозують значну девальвацію гривні протягом найближчих років - наприклад, прогнозний курс, "записаний" урядом у бюдже...