Черговий "ніж у спину": Болгарія відмовляється від російського бензину

Влада Болгарії має намір витіснити бензин з Росії і створити державну нафтову компанію. Про це повідомив глава міністерства економіки країни Еміль Караніколов, повідомляють Патріоти України з посиланням на SeeNews.

5 червня болгарський парламент затвердив внесення поправок до закону про паливні резерви, які дозволяють створити в країні національну нафтову компанію. Планується, що вона буде контролювати АЗС в Болгарії.

За словами Караніколова, завдяки складам на митниці, у незалежних виробників бензину з’явиться можливість заходити до країни.

“В результаті у нас буде більше своїх автозаправок”, – запевнив міністр.

При цьому доступ до митним резервуарів зможуть отримувати й іноземні компанії. Основною метою нової структури стане закупівля нафти і нафтопродуктів для поповнення резервів Болгарії. На даний момент серед лідерів на болгарському ринку АЗС російська приватна компанія “Лукойл”.

Нагадаємо, в кінці квітня українські компанії «Західна нафтогазова компанія» і «Євростандарт» вперше за 4 роки знову імпортували з Росії автомобільний бензин.

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...

Ціна "вєлічія": Уряд РФ готується до падіння рубля до 120 за долар

четвер, 25 квітень 2024, 6:15

Російський уряд розглянув стресовий сценарій макропрогнозу Мінекономрозвитку (МЕР), згідно з яким посилення західних санкцій та падіння цін на нафту призведуть до обвального падіння курсу рубля, повідомляє в середу, 24 квітня The Moscow Times. Зазначає...