Черговий рекорд: Ціна на газ в Європі перевищила 1100 доларів за тисячу кубів

Ціна на газ на ф'ючерсному ринку Європи побила черговий рекорд. Вперше в історії вона перевищила 1100 доларів за тисячу кубометрів. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на дані Лондонській біржі ICE.

Зокрема, в ході торгів ціна вартість жовтневого ф'ючерсу на хабі TTF в Нідерландах зросла до 1073, а потім різко піднялася ще до рекордних понад 1100 доларів за тисячу кубометрів.

Зазначимо, що вчора в ході торгової сесії ціна на газ встановила рекорд, перевищивши позначку 1050 доларів за тисячу кубометрів. Такі підвищення ціни на газ в Європі пов'язують з низькими запасами в європейських підземних сховищах і скорочення постачання з РФ.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...