Черговий "успіх" режиму Путіна: У Росії борги громадян за кредитами перевищили рекордний показник

Борги громадян країни-терористки Росії за кредитами вперше в історії РФ перевищили 32 трлн рублів. Лише з початку року борги збільшилися на 3,3 трлн - це максимальні темпи щонайменше з 2015-го, передають Патріоти України.

Це випливає з даних Центробанку країни-агресорки РФ. Як зазначається, за перші 7 місяців 2022-го, обсяг кредитів росіян збільшився на 0,8 трлн рублів, а ще роком раніше – на 2,8 трлн.

Однією з причин різкого зростання боргів за кредитами став відкладений попит на позики, оскільки більшу частину 2022 року відсоткові ставки були високими, як і рівень невизначеності, розповіла головний аналітик Радкомбанку Наталія Ващелюк. Також, за її словами, частина росіян очікувала на підвищення цін і відсоткових ставок через девальвацію рубля, тому люди швидше приймали рішення про оформлення позик.

У той же час банки стримали апетити до ризику і показник схвалення заявок громадян на отримання позик за рік упав з 28,8 до 20% у липні 2023 року, зазначає директор з маркетингу Національного бюро кредитних історій (НБКМ) Олексій Волков.

Найбільше виданих кредитів посідає іпотеку (51,9%), але в потребзайми і кредитні картки — близько 43%. Ще близько 4,7% – це автокредити, каже Волков.

До кінця року обсяг видачі позичок може скоротитися на 20–30% порівняно з піковими літніми місяцями, вважає Ващелюк. На це вплине підвищення ключової ставки до 12% річних та зниження макропруденційних лімітів у IV кварталі цього року, за рахунок чого частка кредитів позичальників із борговим навантаженням понад 80% має зменшитися з 20 до 5%, пояснила експерт.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...