Чеська пропозиція обійшла БТР-4М на індонезійському тендері

Зараз відомо про замовлення 23 бронетранспортерів Pandur II для Індонезії, що будуть зібрані на підприємстві замовника впродовж 2021-2022 років

Відповідний контракт на”декілька мільярдів чеських крон” було підписано у грудні 2019 року.

Поставки бронетранспортерів очікуються впродовж 2021-2022 років з опціоном на подальше збільшення бойових машин.

Чеський спецекспортер Excalibur Army, зі складу Czechoslovak Group (CSG), поставить машинокомплекти Pandur II виготовлені TATRA Defense Vehicle до Індонезії, де їх буде зібрано на місцевому підприємстві PT. PINDAD.

Також індонезійський партнер візьме участь у виробництві деяких деталей бронетранспортеру Pandur II. В якості бойового модуля на ньому використовуватиметься турель з 30-мм гарматою від компанії Ares Security and Defence.

Pandur II проходив відомчі випробування на мобільність, прохідність на різних типах грунту та у різних місцевостях, також протимінний та балістичний захист.

Серед конкурентів на цей контракт був і український БТР-4М, що був поставлений до Індонезії у вересні 2016 року, де корпус морської піхоти Індонезії випробовував бойові машини в різних умовах – на плаву, марші, а також їх вогневу потужність.

До випробувань залучались п’ять БТР-4М – два з зазначених БТР-4М були оснащені автоматичними бойовими модулями БМ-7 «Парус», які мають на озброєнні, 30-мм автоматичну гармату ЗТМ-1, спарений 7,62-мм кулемет, 30-мм автоматичний гранатомет та ПТРК «Бар’єр». Решта машин були озброєнні механічні бойові модулі зі спареними великокаліберним 12,7-мм та 7,62 мм кулеметами.

Чеський спецекспортер Excalibur Army вже має декілька реалізованих до Індонезії проектів, наприклад це реактивні системи залпового вогню RM-70 Vampire.

Також на ринок південно-східної Азії компанія просуває бойові та інженерні машини чеського виробництва, серед них бронемашини Patriot I та II 4×4, мостові машини AM-50 EX та AM-70 EX на шасі Tatra. Модель AM-50 EX вже знайшла своїх покупців, а у випадку AM-70 EX представники компанії вже провели кілька зустрічей з потенційними покупцями.

Джерело



Опублікував: Андрій Савчук

Подалі від блекаутів: В Україні фіксується рекордне виробництво електроенергії ГЕС

вівторок, 19 березень 2024, 5:58

Унаслідок раннього водопілля українські гідроелектростанції виробляють близько 65 млн кВт-год. електроенергії щодня, що є рекордним показником. Про це в ефірі єдиного телемарафону повідомив генеральний директор ПрАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота. За йог...

Потужний удар по експорту: Росія втратила близько 600 тисяч барелів через удари України по НПЗ - бізнесмен

понеділок, 18 березень 2024, 21:30

Близько 600 000 барелів щоденних нафтопереробних потужностей Росія втратила внаслідок ударів українських безпілотників, розповів генеральний директор Gunvor Group Ltd. Торбйорн Торнквіст. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. Він заз...