Чого чекати від ринку: У НБУ розповіли, чи переглянуть офіційний курс долара

Наразі Нацбанк України немає жодних підстав для перегляду офіційного курсу долара - як у сторону зростання, так і у сторону спадання. Про це інтерв'ю "Укрінформ" розповів заступник голови НБУ Сергій Ніколайчук, передають Патріоти України.

"Сьогодні у нас немає жодних підстав для переприв'язки офіційного курсу в ту чи іншу сторону. Водночас, коли ми говоримо про можливе повернення до принципів гнучкого курсоутворення, то зрозуміло, що такий перехід зумовить і певну гнучкість офіційного обмінного курсу", - сказав Ніколайчук.

Курс долара визначатиметься на ринковій основі за результатами операції на міжбанківському ринку, наголошує Ніколайчук. Своєю чергою, НБУ підтримуватиме ринок, суттєво обмежуючи коливання. За словами заступник голови Нацбанку, "за такого режиму курс зможе як послаблюватися, так і зміцнюватися".

Наразі ключовий ризик для курсової стійкості в Україні незмінний уже понад 500 днів - це непередбачуваність наслідків війни. Саме цей чинник, пояснює Ніколайчук, генерує ризики погіршення очікувань.

"Через це ми змушені дотримуватися досить жорсткої монетарної політики, аби нейтралізувати його вплив. Однак, як я вже говорив, ситуація протягом останніх місяців була досить сприятливою і нам вдавалося мінімізувати вплив цього чинника", - розповів заступник голови НБУ.

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...