Чого очікувати з відключеннями світла у найближчі місяці та до чого готуватися взимку: Харченко озвучив прогноз

Найближчі декілька місяців можуть бути досить комфортними для енергосистеми України, за дотримання певних умов. Про це в інтерв'ю Radio NV заявив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко, передають Патріоти України.

"Якщо не буде стрибків температури і нас несподівано не накриє новою хвилею +40, то наступні місяці до умовного листопада для нас будуть доволі комфортними. Але це поки що нічого не означає на практиці, зима буде складною", – наголосив експерт.

Говорячи про введення в дію резервних енергопотужностей, газогенеруючих станцій, Харченко зазначив: "Йде і замовлення, і встановлення, є багато планів. Але, на жаль, до цієї зими дуже невелика кількість їх реально запрацює. Терміни, які технічно необхідні, на жаль, довші, ніж ми маємо часу зараз. До цієї зими запрацює, можливо, 3-5% від того, що нам загалом потрібно".

"Відновлення триває. Робота над енергоблоками, які пошкоджені і можуть бути повернуті до роботи, триває. Причому триває вона так, що ті речі, які, згідно з нормативами європейських компаній, робляться дев’ять місяців, ми робимо за чотири-п'ять тижнів. І такий темп тримається цілодобово. Але питання в тому, що, навіть якщо буде зроблене все, що можна зробити, і все вдасться, все одно той рівень пошкоджень, який ми маємо, не дозволяє сказати, що ми зиму будемо без обмежень. Обмеження будуть", – підсумував експерт.

В Україні будуть урізати деякі бюджетні витрати: Чи вдасться цим замінити підвищення податків

середа, 7 серпень 2024, 11:22

Щоб закрити дірку в бюджеті на 500 млрд грн, влада урізатиме деякі бюджетні витрати, які фінансуються коштом міжнародної допомоги. Однак через те, що ці гроші країна не може використовувати для військових цілей, отримати в такий спосіб велику суму не в...

Тариф на газ в Україні злетять? Скільки доведеться платити за кожен куб та чи збільшать до "ринкової" ціни

середа, 7 серпень 2024, 9:52

В Україні тариф на газ для населення не зміниться щонайменше до кінця квітня 2025-го. За кожен кубометр доведеться платити 7,96 грн. І хоча в "Нафтогазі" й заявляють, що ринкова ціна значно вища, насправді в газовій галузі склалась унікальна для Україн...