Чому 2022-й для українців добрим не буде: Зростання мінімальної зарплати обмежать, а штрафи боржникам і тарифи на комуналку - підвищать

Український уряд погодився виконати вимоги, зазначені в меморандумі МВФ. У 2022 році мінімальну заробітну плату не буде підвищено на рівень, що перевищує інфляцію плюс 2%. Таким чином, мінімальна зарплата наступного року збільшиться лише на 3%. Крім цього, меморандум Міжнародного валютного фонду передбачає підвищення тарифів на комуналку на рівень вищий за собівартість, а також жорстке підвищення штрафів для боржників. Про це свідчить документ, опублікований на сайті Мінфіну, передають Патріоти України.

"Ми обмежимо зростання мінімальної зарплати та фонду зарплати працівників в інших державних секторах на рівень інфляції плюс 2%, а також і далі посилюватимемо адресний характер соціальних програм", - йдеться у тексті меморандуму.

Газ подорожчає, але субсидії залишаться

Тарифи на газ стануть вищими за собівартість. При цьому субсидії збережуться. У Мінфіні пояснюють це необхідністю "запобігання поверненню квазіфіскальних дефіцитів у секторі природного газу". Вразливі верстви населення, як і раніше, будуть захищені наявністю субсидій.

Штрафи за борги за комуналку

За борги за комунальні послуги громадян штрафуватимуть більш жорстко, ніж раніше. "Ми розробимо відповідні інструменти для ТКЕ, щоб забезпечити стягнення платежів із домогосподарств (у тому числі за рахунок збільшення штрафів)", – написано у меморандумі.

Водночас, обмежень тарифів на газ не буде, а тарифи на опалення переглянуть. При цьому оптові ціни будуть визначатися "на прозорому та ефективному ринку". "Ми також забезпечимо, щоб усі тарифи на опалення, що визначаються місцевими органами влади, були переглянуті", - йдеться у документі.

"Сюрприз" від колишніх друзів: Банки Вірменії припинять обслуговування російських карток

вівторок, 19 березень 2024, 12:14

Починаючи з 30 березня цього року картки російської платіжної системи «Мир» перестануть працювати у банкоматах і POS-терміналах більшості банків Вірменії. Про це пише РБК із посиланням на представника «ВТБ Вірменія», передають Патріоти України. Наразі ...

В Україні повернули обов'язкову індексацію зарплат, але підвищення можна не чекати? Всі нюанси

вівторок, 19 березень 2024, 11:26

Для українських роботодавців повернули зобов'язання щороку проводити індексацію зарплат. У 2023 році дія такого правила була припинена, проте 2024-го її відновили. Утім, українцям не доводиться розраховувати на різке підвищення окладів - обов'язковій і...