Чому аномальна спека впливає на відключення світла: У ДТЕК дали пояснення

Аномальна спека суттєво впливає на рішення щодо запровадження графіків відключення світла в Україні під час війни. На це впливає відсутність т. зв. "подушки безпеки" у вигляді різних станцій, які у ході воєнних дій піддались масованим атакам РФ, передають Патріоти України з посиланням на пресслужбу ДТЕК.

Як зазначають у повідомленні, у часи аномальної спеки до повномасштабної війни під час підвищення температури в Україні працювало багато електростанцій, які могли функціонально замінювати одна одну та покривати споживацькі потреби на час ремонту.

Нині ж, в умовах повномасштабної війни Росії проти України, такий сценарій більше нереальний через постійні ворожі обстріли енергооб'єктів. Російські війська знищили та пошкодили 50% гідроелектростанцій та 90% теплових електростанцій.

Під час спеки інтенсивно працюють системи охолодження у домівках і на виробництвах. Через це споживання зростає. Втім у розв'язанні даного питання допомагають сонячні електростанції, які є найбільш продуктивними.

"З настанням холодів треба опалювати будинки. Споживання електроенергії зростає. Скорочується, світловий день, і люди починають вмикати більше світла. Це також збільшує навантаження. Висновок простий - погода дуже сильно впливає на роботу енергосистеми", - зауважують в ДТЕК.

Україна готується перейти на євро? Чи "мінятимуть гроші" після відмови від прив'язки гривні до долара

понеділок, 19 серпень 2024, 18:52

Попри наміри Нацбанку відв'язати гривню від долара і почати рахувати її курс по євро, найближчим часом цього не станеться. Адже хоча це рішення і виглядає логічним, поки що прив'язка гривні до євро є не більше, ніж наміром, для реалізації якого знадоби...

Чому аномальна спека впливає на відключення світла: У ДТЕК дали пояснення

понеділок, 19 серпень 2024, 17:23

Аномальна спека суттєво впливає на рішення щодо запровадження графіків відключення світла в Україні під час війни. На це впливає відсутність т. зв. "подушки безпеки" у вигляді різних станцій, які у ході воєнних дій піддались масованим атакам РФ, переда...