Чому можуть "заморозити" виплату пенсій українцям - список причин та як відновити

У випадку, якщо пенсіонер в Україні не використовує свій банківський рахунок більше, ніж півроку, видачу пенсій можуть призупинити. Щоб цього уникнути, треба хоча б раз за вказаний період провести транзакцію своєю пенсійною карткою, передають Патріоти України.

Так, наприклад, можна поповнити рахунок мобільного, сплатити за комуналку чи інші рахунки. Про це йдеться в матеріалі видання "На пенсії".

Як поновити виплати на картку?

Українці можуть легко відновити виплат пенсії, а також повернути недоотримані гроші. Для цього потрібно звернутися до ПФУ (Пенсійного фонду України) та підтвердити свою особу.

"Якщо пенсіонер з’являється та підтверджує свою особу, то нарахування та виплата пенсії триває", — розповіла заступниця глави Мінсоцполітики Дар’я Марчак. Після перевірки даних ПФУ ухвалює рішення про відновлення виплат протягом 10 днів (із дня звернення).

Чому ще можуть принити виплачувати кошти на карту?

  • у разі смерті людини;
  • у випадку, якщо пенсіонер подав неправдиві відомості щодо стажу та зарплати;
  • якщо пенсіонер надовго їде за кордон (у цьому випадку можуть бути винятки. Якщо Україна з країною його нового перебування має договір про виплату пенсій, то він продовжуватиме отримувати пенсію за кордоном).

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...