Чому не всім працюючим пенсіонерам підвищать виплати з квітня: У ПФУ назвали причину

З 1 квітня в Україні проводять перерахунок пенсійних виплат громадянам, які продовжили працювати. Втім, не всі працюючі пенсіонери можуть розраховувати на підвищення, передають Патріоти України.

Як пояснюють у Пенсійному фонді України, Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» визначено, що пенсії за вислугу років, призначені на умовах Закону України «Про пенсійне забезпечення», до досягнення одержувачами пенсійного віку не перераховуються.

Це, зокрема, стосується педагогів, медпрацівників, людей, які працювали в авіаційній сфері, та не досягли віку, встановленого статтею 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», і працюють чи працювали на посадах, які не дають право на пенсію за вислугу років.

«Після призначення пенсії за вислугу років пенсіонер може отримувати пенсію та працювати, крім роботи на посадах, які дають право на пенсію за вислугу років», — додали у ПФУ.

Частину українців можуть позбавити субсидій - ось що потрібно зробити до 1 липня

вівторок, 14 травень 2024, 17:49

У 2024 році до 1 липня необхідно звернутися за продовженням житлових субсидій тим, хто одночасно відповідає ряду критеріїв, включаючи проживання на тимчасово окупованих територіях чи в зонах активних бойових дій. Це можна зробити особисто, поштою або о...

Не прогадайте! Які долари не приймуть в банках та обмінниках - ось що обов'язково треба перевірити

вівторок, 14 травень 2024, 16:44

В Україні частину купюр банки та обмінники можуть не приймати для обміну. Замість цього такі долари можуть прийняти на інкасо: таку послугу надають не всі банки, при тому купюри приймуть зі сплатою комісії. . Про це йдеться в матеріалі OBOZ.UA. Згідно ...