Чому платіжки не зменшилися: Експерт з енергетичних питань вказав на промахи уряду

За словами Геннадія Рябцева, Кабінет міністрів не підходить системно до даної роботи, хоче окремими постановами в ручному режимі щось регулювати, а це не виходить.

Кабінет міністрів України не впорався з завданням щодо зниження тарифів на опалення і гарячу воду для населення, хоча мав достатній інструментарій для цього. Про це заявив експерт з енергетичних питань Геннадій Рябцев. За його словами, без зниження цін на газ суми в платіжках українців не зменшаться, передають Патріоти України.

"Президент сказав уряду - винайдіть спосіб зниження тарифів на 50%. В уряді сказали - ми знаємо, як це зробити. Потім виявляється, що вони не знають, як це зробити... Вони можуть тільки попросити органи місцевого самоврядування знизити тарифи на 24-30%. А виявляється, що навіть не у всіх областях це сталося", - заявив Рябцев.

За словами експерта, Кабінет міністрів не підходить системно до даної роботи, хоче окремими постановами в ручному режимі щось регулювати, а це не виходить. При цьому він зазначив, що у Кабміну є інструментарій для зниження тарифів.

"Структура тарифу на гаряче водопостачання і опалення приблизно однакова. Трохи менше 80% - це вартість енергоносіїв. Основним енергоносієм є газ. Якщо не знизите ціни на газ, не зможете знизити ціни на комуналку", - пояснив Рябцев.

Експерт підкреслив, що для зниження тарифу на гаряче водопостачання і опалення на 50% ціни на газ необхідно знизити на 60-70%. "Знизив уряд ціни на газ на 60-70%? Ні. Виходить, що нам всім сказали, що тарифи знизяться на 50%, нам сказали, що ціни на газ будуть нижчими. А ми отримуємо платіжки, де немає зниження", - резюмував він.

Джерело: Обозреватель

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...