Чому світло відключають вночі: Ось що впливає на постачання електроенергії

Відключення електроенергії відбуваються цілодобово через різницю у генерації: вдень більше енергії виробляють сонячні електростанції та імпорт, тоді як вночі ці джерела практично відсутні. Прогноз погоди також впливає на стабільність постачання електроенергії.

Про це повідомив гендиректор Yasno Сергій Коваленко. Він надав роз’яснення щодо причин таких відключень, а також поділився інформацією про обсяги споживання електроенергії для окремих регіонів.

Обсяги споживання електроенергії

За словами Сергія Коваленка, на 23 травня Укренерго визначило обсяги споживання, які дозволять покрити 75% потреб киян та 87% потреб Дніпропетровщини. Відключення електроенергії плануються цілодобово, і ось чому:

Вас може зацікавити:Ф'юрі ухвалив рішення щодо реваншу з Усиком – ЗМІ

  • вдень: генерація електроенергії вдень значно більша, ніж вночі. Це пов’язано з активною роботою сонячних електростанцій, які виробляють значні обсяги електроенергії. Сонячні електростанції дозволяють ГАЕС (гідроакумулюючим електростанціям) накопичувати воду, яка потім використовується для виробництва електроенергії ввечері;
  • вночі: вночі генерація знижується через відсутність сонячної енергії. Крім того, вночі здебільшого відсутня аварійна допомога, і обсяги імпорту електроенергії незначні.

Прогноз погоди безпосередньо впливає на виробництво електроенергії від сонячних електростанцій. Нестача сонячної енергії вдень може призвести до необхідності змінювати графіки відключень.

Як дізнатися про графіки відключень

Зараз працюють стабілізаційні відключення. Щоб бути в курсі актуальних графіків відключень у Києві та Дніпропетровській області YASNO рекомендує скористатися наступними ресурсами:

  • сайт: yasno.com.ua;
  • мобільний застосунок: bit.ly/yasno-app;
  • чатботи: у Viber (bit.ly/yasno_viber) та Telegram (bit.ly/yasno_tg).

Не приховувати, а викорінювати!

п’ятниця, 28 червень 2024, 19:05

Чим більше влади має правитель – тим важче йому з нею розлучатися. І тим частіше виникають різні ідеї: як би щось зробити так, щоб свято влади ніколи не закінчувалося. Основним симптомом є намагання за будь-яку ціну заглушити критику. Причому так, щоб...

Стало відомо, скільки заробляють українці в Німеччині та Нідерландах

п’ятниця, 28 червень 2024, 17:30

Українські біженці, які влаштувалися на роботу в Німеччині та Нідерландах, заробляють значно більше, ніж в Україні. Подекуди суми перевищують у чотири рази, передають Патріоти України. з посиланням на дослідження Міграційної платформи EWL "Розкрити по...