Чому удари РФ по енергосистемі України обійдуться дорожче, ніж у 2023-му: Експерт дав пояснення

Удари країни-терориста Росії по енергетиці обійдуться українському бюджету набагато дорожче, ніж у 2023 році. Так, тільки ДТЕК оголосила про ураження на суму близько $230 млн, передають Патріоти України.

При цьому переважно зруйновано потужності, які не тільки виконують функцію електрогенерації, але й одночасно балансують енергетичну систему. Це, зокрема, ТЕС і електростанції компанії "Укргідроенерго" – Дніпрогес, про це розповів директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко для "24 Каналу".

"Чому? Тому що російським терористам вдалося закупити відповідне обладнання для ракет. Це здебільшого елементна база іноземна, навіть є мікросхеми компанії "Інтел". Балістичні ракети на 80% створені на елементній базі наших західних партнерів. І це теж проблема, що, попри санкції, попри обстріли української енергетичної інфраструктури, Росії вдається закуповувати елементну базу для своїх ракет", – сказав фахівець.

Ситуація складна: Нинішні обмеження постачання електрики можуть тривати до серпня, - Бойко

четвер, 16 травень 2024, 15:52

Відключення споживачів, що розпочалися із 14 травня, можуть тривати до серпня-вересня. Взимку дефіцит в енергосистемі буде навіть за високих температур. Таку думку висловив радник прем'єр-міністра України, член наглядової ради НЕК "Укренерго" Юрій Бойк...

Варто знати! Яку пенсію можна отримати з офіційною мінімальною зарплатою

четвер, 16 травень 2024, 15:30

В Україні із мінімальною зарплатою в 8 тис. грн та з 35 роками стажу можна розраховувати на пенсію, розмір якої становить лише 2 255 грн. Розмір виплати залежить від кількох характеристик. Про це йдеться у публікації OBOZ.UA. Так, згідно з останніми да...