Чому в українських супермаркетах немає дешевої вітчизняної картоплі: Експерти дали пояснення

На ринках молода картопля доволі дешева, натомість у мережах супермакетів ціна значно вища. Причиною цього є потреба продати імпортну продукцію, передають Патріоти України.

Як розповів член ради директорів Української асоціації виробників картоплі Сергій Рибалко, мережі супермаркетів закуповують великі партії картоплі за кордоном, де її ціна становить 25-30 гривень.

Відповідно, до того, як ці великі партії не продадуть, дешева українська продукція не може потрапити на прилавки супермаркетів. Маючи якісний український товар, ми експортуємо його в Білорусь, а от доправити на власні ринки не можемо. Цінник вітчизняної картоплі, яка все ж потрапила на полиці, вимушено високий, оскільки залишається нерозпроданим завезений продукт, – сказав він.

Також експерт додав, що на період збирання картоплі Молдова та Білорусь обмежують ввезення з-за кордону. В українських виробників немає можливості експортувати свою продукцію, тому вони фактично замкнені на власному ринку.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...