Чому відключення світла різняться по областях України - пояснення "Укренерго"

Різна тривалість відключень електроенергії в областях України зумовлена специфікою кожного регіону та встановленими лімітами обсягів енергоспоживання. Важливим є врахування цих факторів при складанні графіків відключень, щоб забезпечити справедливий розподіл електроенергії серед споживачів. Про це повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в інтерв’ю.

За словами Кудрицького, головним завданням при складанні графіків відключень є врахування особливостей кожного регіону. Наприклад, різні області мають різний відсоток критичної інфраструктури у своєму споживанні, що значно впливає на графіки відключень для населення. "Треба розуміти, що різні області можуть мати різний процент критичної інфраструктури у своєму споживанні. Це сильно буде впливати на те, який графік відключень буде, наприклад, у населення", – підкреслив Кудрицький.

Кудрицький навів приклади регіонів з різною структурою споживання. Дніпропетровська область, де дуже сильно розвинена промисловість, має інші потреби в електроенергії, ніж Закарпатська область, де велика частка споживання припадає на населення і малі непобутові споживачі. Навіть при пропорційному розподілі лімітів на ці області, ефект для жителів може бути різним.

Система розподілу електроенергії покликана пропорційно розподілити наявну електроенергію з урахуванням обласної специфіки. "Вся ця система – вона покликана, з одного боку, пропорційно розподілити наявну електроенергію. А з іншого боку – ще трохи врахувати "обласну специфіку". Зробити так, щоб не було, що на Київщині, наприклад, у людей півдоби немає світла, а на Дніпропетровщині – тільки 20% у людей немає світла", – зазначив Володимир Кудрицький.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

В Україні різко змінилася кількість пенсіонерів: Що відбувається

субота, 27 липень 2024, 17:35

В Україні, незважаючи на старіння населення, кількість пенсіонерів знижується вже впродовж багатьох років. Наприклад, ще в січні 2020-го, згідно з даними ПФУ, їх було 11,3 млн. За весь час їхня кількість незначно зростала всього кілька разів: у квітні ...