Чорна смуга "великого комбінатора": Україну змушують виплатити величезний штраф Росії за Коломойського

Справа тягнеться ще з 2008 року.

Верховний суд РФ зобов'язав Україну виплатити $112 млн та відсотки російській нафтовій компанії "Татнафта" у справі "Укртатнафти". Остання належить бізнесмену Ігорю Коломойському. Там відхилили касаційне подання України щодо оскарження рішення Арбітражного суду Ставропольського краю (винесено в березні 2019 року) і постанову Арбітражного суду Північно-Кавказького округу (від 21 червня) у тій же справі, повідомляють Патріоти України.

Зокрема, Київ вказував на порушення судами норм матеріального та процесуального права. "Тим часом Верховний суд дійшов висновку, що підстав для перегляду вищезазначених рішень немає", – йдеться в публікації.

Справа тягнеться ще з 2008 року. Російська компанія вимагала захисту своїх інвестицій, які, на думку її керівництва, вона втратила в Україні. "Розгляд стосується компанії "Укртатнафта", створеної відповідно до указів президентів України і Татарстану в 1994 році на базі Кременчуцького НПЗ", – уточнює агентство.

Кременчуцький НПЗ – один із найбільших нафтозаводів в Україні. Він виробляє орієнтовно 50% українського бензину. Раніше майже 55,6% акцій "Укртатнафти" належали структурам, що близькі до "Татнафти", Мінземмайна Татарстану та безпосередньо "Татнафти". Та внаслідок судових розглядів в Україні частка татарстанських акціонерів в НПЗ зійшла практично нанівець, а у підприємства з'явилися нові акціонери, причетні до групи "Приват" українські бізнесмени Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов. Спочатку загальна сума претензій "Татнафти" за втрату акцій і контролю над Кременчуцьким НПЗ перевищувала $2,4 млрд. З часом цифра знизилася до $112 млн.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...