Чорний лебідь з Китаю прилетів: На глобальному ринку нафти стався обвал цін. Подолано психологічну позначку

Проблеми в економіці КНР досягли такого рівня, що зводять нанівець зусилля ОПЕК плюс не те що розгорнути динаміку цінових коливань, але навіть втримати їх від невблаганного падіння.

Видобуток нафти у китайській провінції Сіньцзян

Світові ціни на нафту суттєво знизились через слабкі економічні дані з Китаю і пробили психологічний рівень у $70 за баррель. Це сталося вперше з грудня 2021 року, свідчать результати торгів у вівторок, 10 вересня, передають Патріоти України.

Так, котирування листопадових ф'ючерсів на сорт Brentна лондонській біржі ICEFuturesзнизилися на $2,76 (-3,84%), до $69,08 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTIна жовтень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зменшилася на $2,88 (-4,19%), до $65,83 за барель.

Напередодні Brent подорожчала на 1,1%, WTI– на 1,5%.

Раніге у вівторок Головне митне управління КНР повідомило, що Китай у серпні збільшив експорт на 8,7% у річному вираженні рекордними темпами з березня 2023 року. Тим часом зростання імпорту сповільнилося до лише 0,5% з 7,2% у липні, що посилило побоювання щодо проблем в економіці найбільшого імпортера нафти у світі.

"Дані про експорт були позитивними, проте цифри імпорту підігрівають тривоги подальшого послаблення внутрішнього попиту в Китаї", – заявиили аналітики CommerzbankКарстен Фрітш та Барбара Ламбрехт.

Також трейдери стежать за активністю ураганів у Мексиканській затоці. Національний центр прогнозування ураганів (NHC) США напередодні повідомив про формування тропічного шторму Франсін у Мексиканській затоці, яка може посилитися до урагану 2-ї категорії до середини тижня. На узбережжі штату Луїзіана оголошено штормове попередження.

Аналітики Citi Research вважають, що ціни на нафту можуть знизитися до $60 доларів за барель до 2025 року. Основним фактором вказують значний профіцит на ринку.

Чорний лебідь з Китаю прилетів: На глобальному ринку нафти стався обвал цін. Подолано психологічну позначку

вівторок, 10 вересень 2024, 22:42

Проблеми в економіці КНР досягли такого рівня, що зводять нанівець зусилля ОПЕК плюс не те що розгорнути динаміку цінових коливань, але навіть втримати їх від невблаганного падіння. Світові ціни на нафту суттєво знизились через слабкі економічні дані з...

Хто зможе платити за електроенергію з жовтня за тарифом 2,16 грн за кВт*год: Ось що потрібно зробити

вівторок, 10 вересень 2024, 18:59

В Україні тариф на електроенергію у жовтні не зміниться та залишиться на рівні 4,32 грн за кВт*год. При цьому українці, які встановили двозонний лічильник, у нічний період можуть платити за світло за тарифом 2,16 грн за кВт*год, передають Патріоти Укра...