"Чорний понеділок" для Путіна: Нафта Brent на світових біржах впала на 30%, слідом за нею - рубль

Після відкриття торгів у понеділок, 9 березня, вартість ф'ючерсу марки Brent впала майже на 30%. На момент публікації нафта торгується по $33,25, подешевшавши на 27%, передають Патріоти України.

Причиною падіння став розвал угоди Росії з ОПЕК + про скорочення нафтовидобутку. Це спричинило за собою зниження цін на нафту – впала вартість травневих ф'ючерсів нафти марки Brent (до $33,25) і квітневих ф'ючерсів WTI (до $32,6 за барель). Як заявляє Bloomberg, таке падіння цін виявилося найсильнішим з 1991 року, коли закінчилася війна в Перській затоці.

Після обвалення цін на нафту впав курс і долара до рубля. Так, долар виріс до 73,29 рублів, а євро до 82,2 рублів, досягнувши свого максимуму з початку 2016 року.

Фінансування пенсій в Україні опинилося під загрозою? Що кажуть у Кабміні

вівторок, 30 квітень 2024, 16:43

Низка подій в останні місяці привела до того, що під загрозою опинилися не тільки виплати другої пенсії українцям, але й фінансування пенсій та соціальних виплат в Україні в цілому, передають Патріоти України. І головна причина виникнення такої ситуаці...

Українці переходять на безготівкові операції на рівні з Західною Європою: Що це означає

вівторок, 30 квітень 2024, 15:54

Українці активно користуються безготівковими операціями, виконуючи в середньому 90 транзакцій з платіжними картками та 41 кредитний переказ протягом півроку. Ця тенденція виходить за рамки країн Європи, переважаючи такі країни, як Франція та Німеччина....