Чотири області України повернуться до стабілізаційних відключень, у Херсоні зі світлом вже 85% мешканців

З понеділка, 5 грудня, чотири регіони України повернуться до стабілізаційних графіків відключення електроенергії. Йдеться про Київську, Одеську, Дніпропетровську та Донецьку області. Про це інформує ДТЕК. Зазначається, що ситуація в енергосистемі залишається складною, передають Патріоти України.

"Тому просимо з розумінням ставитися до можливих відхилень, які можуть виникати для балансування енергетичної системи України. Робимо все можливе, щоб їх було якнайменше", – сказано в заяві.

У свою чергу у Херсоні продовжуються роботи з відновлення електропостачання. За словами голови ОВА Ярослава Янушевича, світло є вже у 85% жителів міста. Це понад 113 тисяч абонентів.

"Електроживлення подали в наступні райони міста: центр – 95%; Таврійський і Північний – 89%; Шуменський – 96%; Текстильний – 73%; Житлоселище – 96%; Острів – 89%; ХБК – 71%. Повністю відновлено електропостачання у селищах Камишани, Приозерне та на 70% у Білозерці", – розповів він.

Подалі від блекаутів: В Україні фіксується рекордне виробництво електроенергії ГЕС

вівторок, 19 березень 2024, 5:58

Унаслідок раннього водопілля українські гідроелектростанції виробляють близько 65 млн кВт-год. електроенергії щодня, що є рекордним показником. Про це в ефірі єдиного телемарафону повідомив генеральний директор ПрАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота. За йог...

Потужний удар по експорту: Росія втратила близько 600 тисяч барелів через удари України по НПЗ - бізнесмен

понеділок, 18 березень 2024, 21:30

Близько 600 000 барелів щоденних нафтопереробних потужностей Росія втратила внаслідок ударів українських безпілотників, розповів генеральний директор Gunvor Group Ltd. Торбйорн Торнквіст. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. Він заз...