Чи буде долар у червні по 40 грн - прогноз

У червні в Україні курс долара перебуватиме у межах 39,50 - 40,00 грн за долар. До наступного місяця нацвалюта може трішки девальвувати.

Про це розповів економіст Данило Монін у коментарі "24 каналу".

За його словами, Нацбанк змінив свою політику курсоутворення. Йдеться про те, що з порівняно стабільної гривні регулятор перейшов в режим плавної керованої девальвації нацвалюти. Втім, каже експерт, ситуація з курсом у травні є досить стабільною.

"Загальний тренд - це невелика девальвація", - наголосив економіст.

Наразі Міністерство фінансів має запаси для фінансування бюджету до кінця літа, а з американською допомогою у вигляді безвідсоткових кредитів на суму 7,8 мільярда доларів – до кінця року.

"Поки що невідомо, коли прийде перший транш фінансової допомоги зі США, адже більше обговорюється зараз військовий компонент. У будь-якому разі макрофінансова підтримка США - це повна підконтрольність курсу бажанням Нацбанку і відсутність ризиків великої девальвації гривні у 2024 році", - каже Данило Монін.

Влада готує ще один удар! Українцям перерахують податки: Скільки доведеться платити

вівторок, 25 червень 2024, 16:30

В Україні готують підвищення основних податкових ставок. Йдеться про підвищення ПДВ та ПДФО. Це може відбутися вже у липні. Про це йдеться у матеріалі OBOZ.UA. Щоб закрити діру в 400 млрд грн, необхідно підвищити основні податки. Рішення має запрацюват...

Інфляція прискориться? Українцям розповіли, що буде з доларом до кінця літа

вівторок, 25 червень 2024, 14:44

Влітку 2024 року девальвація гривні буде майже нульовою, а коливання курсу долара відбуватиметься у межах коридору 40-41 грн. Причому навіть попри підвищення тарифів на електроенергію, очікуване липневе збільшення акцизів на паливо та можливі складнощі...