Чи буде долар у червні по 40 грн - прогноз

У червні в Україні курс долара перебуватиме у межах 39,50 - 40,00 грн за долар. До наступного місяця нацвалюта може трішки девальвувати.

Про це розповів економіст Данило Монін у коментарі "24 каналу".

За його словами, Нацбанк змінив свою політику курсоутворення. Йдеться про те, що з порівняно стабільної гривні регулятор перейшов в режим плавної керованої девальвації нацвалюти. Втім, каже експерт, ситуація з курсом у травні є досить стабільною.

"Загальний тренд - це невелика девальвація", - наголосив економіст.

Наразі Міністерство фінансів має запаси для фінансування бюджету до кінця літа, а з американською допомогою у вигляді безвідсоткових кредитів на суму 7,8 мільярда доларів – до кінця року.

"Поки що невідомо, коли прийде перший транш фінансової допомоги зі США, адже більше обговорюється зараз військовий компонент. У будь-якому разі макрофінансова підтримка США - це повна підконтрольність курсу бажанням Нацбанку і відсутність ризиків великої девальвації гривні у 2024 році", - каже Данило Монін.

У Києві українцям без вищої освіти готові платити понад 40 000: Кого шукають

неділя, 16 червень 2024, 11:27

Хороші гроші в Україні можна заробляти, не маючи вищої освіти - зокрема, будучи фахівцем в одній із робочих сфер. Наприклад, у Києві роботодавці готові платити представникам деяких спеціальностей 40 тис. грн і більше, передають Патріоти України. Зокрем...

Зброя та боєприпаси для України - вигідний бізнес: Sunday Times розповідає, як посередники наживаються на війні

неділя, 16 червень 2024, 10:56

Українська сторона під час закупівлі зброї та боєприпасів зіштовхується з посередниками, які серйозно завищують ціну. Про це розповів засновник Агенції оборонних закупівель України, юрист Володимир Пікузо в інтерв'ю The Sunday Times, передають Патріоти...