Чи буде компенсація Україні за війну? У G7 вирішили, що робитимуть із замороженими активами Кремля

Глави міністерств закордонних справ країн G7 домовились тримати заарештовані активи країни-терористки Росії під гарантії виплат Україні за завдані війною збитки. Ці кошти йтимуть як застава. Інформацію про таке рішення опублікувало на офіційному сайті Міністерство закордонних справ Італії. Наразі активи триматимуть в країнах G7, передають Патріоти України.

Це триватиме до тих пір, поки Москва не виплатить компенсацію Києву за завдані війною збитки. Міністри заявили, що Росії доведеться заплатити за шкоду і руйнування, яких вона завдає Україні та її народу.

"Країни-члени G7 триматимуть суверенні активи Росії у своїх юрисдикціях іммобілізованими доти, доки Москва не заплатить Україні за завдані нею збитки. Також члени G7 продовжать вивчати всі можливі шляхи надання допомоги Україні в отриманні компенсації від Росії відповідно до їхніх правових систем та міжнародного права", – йдеться у заяві.

Нагадаємо, до G7 ("Великої сімки") входять такі країни: США, Японія, Німеччина, Британія, Франція, Італія та Канада. Раніше Робоча група з питань російських еліт, довірених осіб та олігархів (REPO), утворена з ініціативи G7, нарахувала заморожених російських суверенних активів приблизно $280 млрд.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Такого ще не було! Польща фіксує радикальні зміни на ринку праці

п’ятниця, 26 липень 2024, 22:30

У Польщі кількість безробітних упала до мінімуму 1990 року. Про це пише Wpost, посилаючись на дані Центрального статистичного управління (GUS), передають Патріоти України. Так, у Польщі значно скоротився рівень безробіття. Так мало людей без роботи, як...