Чи будуть відключення електроенергії з 1 жовтня: До чого готуватись

В Україні з 1 жовтня не вводитимуть графіки відключення електроенергії. Такі графіки є, проте вони розроблені лише у разі дефіциту електроенергії чи аварій. Значні проблеми можуть виникнути лише у разі атак РФ на енергосистему, передають Патріоти України.

"Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, достатньо для забезпечення потреб споживачів. Вдень спостерігається профіцит потужностей. Тому застосування відключень з 1 жовтня в будь-якому регіоні країни не планується", – зазначають у прес-службі Міненерго.

Відключення споживачів можливі у разі пошкодження енергетичної інфраструктури ворогом під час обстрілів, як це відбувалося минулого опалювального сезону. Враховуючи, що в деяких регіонах виникли ситуації з несправедливим розподілом електроенергії між споживачами, оператори системи розподілу розробили та заздалегідь опублікували графіки можливих відключень.

До речі, графіки відключень у більшості регіонів уже розробили. Далеко не факт, що їх застосовуватимуть, проте зразкове розуміння, як довго можуть тривати відключення, є. Наприклад, у Львівській області діяти вони почнуть лише за розпорядженням "Укренерго" та за необхідності скоротити споживання. При цьому тривалість відключень може становити до двох годин поспіль та до чотирьох годин на добу.

ФОПам в Україні можуть перерахувати податки: Озвучено деталі

понеділок, 20 травень 2024, 1:45

В Україні задля подолання проблем наповнення бюджету можуть запровадити військовий збір для ФОПів. Зараз він становить 1,5%. Про це написала старша експертка Команди підтримки реформ Мінекономіки Аліна Бойко на сайті ZN.UA. Наразі військовий збір стано...

В Україні 20 травня знову відключатимуть світло: В "Укренерго" назвали час, коли застосують обмеження

неділя, 19 травень 2024, 21:30

Ввечері в понеділок, 20 травня 2024 року, в усіх без винятку областях України слід очікувати планових відключень світла. Про це за добу попереджає компанія "Укренерго". Ці заходи стосуватимуться як промислових споживачів, так і побутових. Відключення б...