Чи будуть знову відключення світла в Україні: Міненерго розповіло про ситуацію в енергосистемі

В Україні відновлено частину енергетичних потужностей для покращення стабільності енергосистеми в умовах спеки. Однак, споживачів просять економити електроенергію в пікові години, оскільки енергосистема залишається чутливою до температурних змін. Про це заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук заявила в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

"Система дуже чутлива до будь-яких факторів. Що стосується спеки та як буде реагувати енергосистема, то ситуація може бути різною. На сьогодні, нам вдалося відновити деякі потужності та ввести їх в роботу, однак будемо дивитись на те, яке буде споживання," – заявила Гринчук.

Вона також додала, що якщо спека і повернеться, вона не нестиме загрозу для енергосистеми. "Хоч спека і повернеться, вона вже не буде такою страшною, як це було 2 тижні тому", – зазначила Гринчук.

Плани на найближче майбутнє

Голова правління "Укренерго", Володимир Кудрицький, також зробив заяву щодо ситуації з електропостачанням. Він зазначив, що відключення електроенергії поки не плануються, але закликав громадян не розслаблятися, оскільки пошкодження енергосистеми залишаються значними.

"Вже майже тиждень "Укренерго" не запроваджує обмежень споживання електроенергії, бо електроенергії в системі вистачає на всі потреби. Це важливе полегшення для всіх українців, але я мушу нагадати, що розслаблятися ми не маємо права: пошкодження енергосистеми значні, виклики перед нами теж," – наголосив Кудрицький.

Він також зазначив, що "Укренерго" активно працює з польською стороною для збільшення технічних можливостей та обсягів постачання електроенергії в Україну восени і взимку. Це повинно компенсувати дефіцит, спричинений російськими атаками.

"Зокрема, активно працюємо з польською стороною, щоб збільшити технічні можливості і обсяг постачання електроенергії в Україну восени і взимку. Напрацьовуємо варіанти, які мають компенсувати дефіцит, спричинений російськими атаками. Коли будуть досягнені домовленості, повідомимо докладніше," – підсумував Кудрицький.

Такого не було більше року: Транзит російського газу через Україну впав до дуже низьких показників

четвер, 8 серпень 2024, 15:45

Транзит російського газу через українську газотранспортну систему 8 серпня знизився до 37,25 млн куб м. Що є найнижчим значенням з 1 травня 2023 року. Втім, чи є причиною бойові дії біля російської Суджі, чи дії РФ, не відомо. Про скорочення обсягу тра...

Чи будуть знову відключення світла в Україні: Міненерго розповіло про ситуацію в енергосистемі

четвер, 8 серпень 2024, 13:30

В Україні відновлено частину енергетичних потужностей для покращення стабільності енергосистеми в умовах спеки. Однак, споживачів просять економити електроенергію в пікові години, оскільки енергосистема залишається чутливою до температурних змін. Про ц...