Чи можна отримати субсидію українцям, які мають борги за комуналку

В Україні субсидію не можуть отримати громадяни, які мають борг за комуналку в розмірі більше 680 грн (стільки складає 40 неоподатковуваних мінімумів доходів). Але це з урахуванням того, що є заборгованість, прострочена більш ніж на 3 місяці, передають Патріоти України.

Однак на допомогу від держави можна претендувати, якщо погасити борг та предоставити відповідні документи. Про це розповіли в пресслужбі ПФУ (Пенсійного фонду України) в Facebook.

Однак українці можуть отримати житлову субсидію за наявності боргу за постачання та розподіл газу, що нарахована виконавцем комунальної послуги з посиланням на рішення суду щодо норм споживання побутовими споживачами у разі відсутності лічильників газу та через приведення об’ємів природного газу побутовими споживачами до стандартних умов.

Як отримати субсидію після погашення боргу?

Якщо людина погасила борг за комунальні послуги і хоче отримати субсидію, їй треба документально підтвердити сплату заборгованості або його реструктуризацію. Ще один варіант – оскарження боргу в суді протягом 2 місяців з початку сезону.

Якщо ж громадянину відмовили в наданні субсидії, він може предоставити ще одну заяву. В ній мають бути вказані послуги, за якими відсутня заборгованість з оплати.

Проблеми накривають: Російський "Газпром" почав розпродавати майно після рекордного в історії збитку

четвер, 9 травень 2024, 15:30

Отримавши перший за 25 років і рекордний за всю історію збиток, російський гігант "Газпром" розпочинає розпродаж майна. У середу компанія оголосила про пошук покупців на великі об'єкти нерухомості в Москві та Підмосков'ї. Серед них - офісні будівлі на ...

Туристичний сезон у Туреччині розпочався з рекордною кількістю туристів, але не російських

четвер, 9 травень 2024, 13:18

Сезон відпочинку у Туреччині, зокрема у Анталії, розпочався з рекордної кількості відпочивальників – за чотири місяці курорт уже відвідали понад 2,5 млн туристів. Про це пише видання Hurriyet, передають Патріоти України. За прогнозами голови Асоціації ...