Чи очікувати стрибки курсу долара: Банкір спрогнозувала вартість валюти на тиждень

Готівковий курс долара в Україні до кінця поточного тижня (до 25 червня) буде перебувати в досить вузькому коридорі 36,9 - 37,4 гривні за долар, передають Патріоти України.

"Ринок буде орієнтуватися на позначку 37,2 гривні, що за останні два тижні стала новим рівноважним рівнем", - прогнозує директор департаменту казначейських операцій" Юнекс Банку" Ганна Золотько, передає 24 канал.

Експерт вказала на досить слабкий попит на валюту з боку населення. "Вже другий тиждень поспіль, згідно з даними НБУ, загальне сальдо операцій населення з готівковою валютою є позитивним. Причому за останній тиждень показник досяг рекордної позначки майже за рік - обсяг проданої населенням валюти був на 12,3 мільйона доларів більше, ніж обсяг придбаної, - зазначила вона.

- Навряд чи в умовах війни можна з упевненістю говорити про тривалість таких тенденцій, адже будь-яка серйозна подія може вплинути на ситуацію. Але зараз повинні констатувати, що ажіотажний попит на готівкову валюту пройшов".

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...