Чи передасть Захід Україні конфісковані у РФ гроші: Міністр юстиції розповів про найгірший сценарій

Міністр юстиції Денис Малюська вважає, що найпесимістичніший сценарій щодо передавання Україні конфіскованих Заходом грошей Росії - це коли наша держава зможе отримувати кілька мільярдів доларів на рік. Про це він сказав 8 липня в етері телемарафону, передають Патріоти України.

"Песимістичний сценарій теж існує. Це не мова про повернення коштів Російській Федерації - вони залишаться там (в країнах Заходу, - ред.). Але скільки ми з того отримаємо? Напевно, що найпесимістичніша тема, яка зараз озвучувалася: це направлення Україні доходів від управління цими російськими коштами. Наприклад, ці кошти все одно знаходяться на банківських рахунках за кордоном і на ці кошти все одно нараховується певний відсоток. Мова йде, наприклад, про запровадження податку якогось, надходження від якого будуть спрямовуватися Україні з тим, щоб Україну відбудовувати... Це означає, що Україна отримуватиме кілька мільярдів доларів на рік", - пояснив міністр.

Денис Малюська додав, що цих коштів буде не достатньо для швидкої відбудови нашої держави. "Це теж дуже багато в реальності, але безумовно цього явно недостатньо для того, щоб в осяжному періоді відбудувати нашу країну. Ми безумовно проситимемо наших партнерів бути радикальнішимі... Єдиний максимально песимістичний сценарій з точки зору отримання російських коштів може бути, якщо результати нашої перемоги не будуть вкрай мегакрутими і західні партнери десь "підморгнуть" або "дадуть задню". Але це поки що не виглядає реалістичним сценарієм", - сказав він.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Такого ще не було! Польща фіксує радикальні зміни на ринку праці

п’ятниця, 26 липень 2024, 22:30

У Польщі кількість безробітних упала до мінімуму 1990 року. Про це пише Wpost, посилаючись на дані Центрального статистичного управління (GUS), передають Патріоти України. Так, у Польщі значно скоротився рівень безробіття. Так мало людей без роботи, як...