Чи подорожчає долар перед Великоднем: Фінансовий експерт озвучив прогноз


передодні свят традиційно відбувається поступове зростання курсу долара. Про це сказав у розмові з "24 каналом" експерт Андрій Шевчишин, передають Патріоти України.

Як він пояснив, перед святами, як правило, люди більше витрачають коштів на покупки або ж обмінюють валюту. Також на підвищення долара впливають інші фактори.

"Яскравий приклад, коли напередодні нового року були високі виплати населенню, премії, зарплати та інше. Ці кошти частково йдуть на купівлю долара, адже немає такої потреби тримати гривню на рахунках", - зазначив експерт.

Далі, він підкреслив, що попит на валюту перевищує пропозицію на міжбанку, тобто населення та бізнес купують долар частіше, а продають його менше. У відповідь Нацбанк веде регулювання цієї ситуації на ринку через керовану гнучкість. За словами Шевчишина, курс долара рухається до 40 гривень, тому НБУ буде більш жорстко обмежувати попит.

Зростання цін в Україні прискориться: Нацбанк оновив прогноз з інфляції

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:45

Темпи зростання споживчих цін в Україні впали до 3,2% р/р у березні, що суттєво нижче прогнозу НБУ. Інфляція прискориться вже найближчим часом, передають Патріоти України з посиланням на "Інфляційний звіт" Національного банку України (квітень 2024 року...

Частині українців можуть списати борги за газ: Ось що потрібно зробити

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:28

У наші нелегкі воєнні часи нерідко виникають ситуації, коли люди виїжджають за кордон чи в іншу область. Або ж залишаються вдома, але мають іншу нерухомість, яка стоять пусткою, передають Патріоти України. Виявляється в подібних випадках українці мож...