Чи продають водіям на заправках "шмурдяк": Експерт розповів про неякісне пальне в Україні і попередив про "сюрприз" з цінами

В Україні наразі не фіксують масових скарг чи претензій щодо неякісного пального на АЗС. Деякі заправки, на яких раніше находили "шмурдяк", продовжують працювати, однак від водіїв немає ніяких нарікань. Про це розповів у бліцінтерв'ю "Обозревателю" експерт паливного ринку та директор ТОВ "Консалтингова група А-95" Сергій Куюн, передають Патріоти України.

За його словами, таким АЗС, де раніше знаходили неякісний бензин чи ДП, просто небезпечно знову потрапляти в якісь подібні скандали та продавати "шмурдяк", оскільки вони втратять всіх клієнтів.

"З одного боку, бачимо, що виробники цього низькоякісного бензину працюють. Вони є. Але, з іншого боку, навіть на якомусь там побутовому рівні, на рівні мого спілкування з учасниками ринку, я не бачу якихось особливих нарікань. Якщо була б біда-біда, що ось там хтось зупинився, хтось ще щось, – ні. Воно десь існує, але, можливо, підтягнули якось якість, більше налагодили постачання. Їм минулого року не вистачало октанопідвищувальних компонентів до того, щоб якось цей бензин виводити на якість. Тому, дійсно, було багато нарікань. Вважаю, що вони зараз налагодили ці постачання", – сказав експерт.

Куюн раніше розповідав, що в Україні вже весною 2023 року очікується зростання цін на пальне. За його словами, ймовірно, подорожчання припаде на березень та квітень.

Фахівець зазначив, що на початку весни вичерпаються поточні запаси пального на українських АЗС. Нові обсяги палива Україна закуповує у Європейському Союзі. А ЄС уже 5 лютого запровадить заборону на російські нафтопродукти.

Шалено злетить? Яким буде курс долара наприкінці 2024 року - прогноз експертів

вівторок, 23 квітень 2024, 18:44

За прогнозами експертів, середнє значення курсу у 2024 році становитиме 40,33 грн/долар. Наприкінці року курс зросте до 41,67 грн/долар, передають Патріоти України з посиланням на консенсус-прогноз за квітень 2024 року експертів та чиновників, оприлюдн...

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...