Чи реальний шалений ріст ВВП, або Як Україні за 10 років наздогнати Польщу

Президент Володимир Зеленський обіцяв ріст економіки на 5%, хоча в бюджеті закладено показник у 3,3%. Про це в інтерв'ю журналу "Країна" говорить економіст Андрій Новак, передають Патріоти України.

"Прем'єр пообіцяв ще кращий варіант — 40 відсотків за 5 років. Це близько 6-7 відсотків на рік. Хлопці позмагались у процентах. А врешті повністю перенесли цей показник з бюджетної резолюції минулого уряду", - кажає експерт.

За його словами, Україні потрібен комплекс заходів. "Щоб наздогнати Польщу за 10 років, при тому, що вона не стоятиме на місці, нам треба щороку рости на 12-15 відсотків. І це не фантастика. У 2003-му мали 12,15 відсотків ВВП. Щоб ми відчували покращення життя, щорічні темпи росту повинні бути не менше 5 відсотків. 6-7 процентів - зможемо помітити у своїх кишенях. 2-4 - ніхто не відчує. Якщо хочемо мати 6-7 відсотків росту, треба 6-7 мільярдів доларів на рік прямих іноземних інвестицій в країну. За 2018-й мали 2 мільярди. Тобто треба збільшити находження до країни в три рази. Зробити це за рік нереально. В економіці так швидко, як в політиці, зміни не відбуваються. Треба дуже багато комплексних заходів. Одним законом чи постановою Кабміну нічого не зміниш", - додає економіст.

Джерело: Gazeta.ua

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...