Чи розміняє Україна "кінець епохи бідності" на тотальне зубожіння? Генсек ООН попередив про неминучу хвилю "суверенних дефолтів"

Вирішальну роль у виживанні слабких економік відіграватиме ефективність економічної політики влади, а тут в Україні останній рік великі проблеми. Та і головний "зелений" олігарх за дефолт і списання своїх боргів.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш закликав списати борги бідним країнам, або, зокрема, відстрочити їх погашення до кінця 2021 року через пандемію коронавірусу. За його словами, через кризу різко скоротилися потоки прямих іноземних інвестицій, фінансові операції, в тому числі грошові перекази, повідомляють Патріоти України із посиланням на "Новини ООН".

Генсек попередив, що сьогодні стрімко зростають обсяги зовнішньої заборгованості, що може обернутися неминучою хвилею "суверенних дефолтів". У зв'язку з цим Гутерріш вважає, що багаті держави повинні піти на списання боргів деяким країнам, або, зокрема, відстрочити їх погашення.

"Пандемія продемонструвала крихкість не тільки систем охорони здоров'я, а й глобальних інститутів управління і багатосторонніх відносин. Ми повинні взятися за розв'язання кризи і в ході відновлення побудувати краще майбутнє", - зауважив Гутерріш.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...