Чи загрожує українцям нестача цукру: Експерти дали відповідь

У 2021 році з вирощеного українського цукрового буряку вдалося виробити 1,4 млн т цукру, що на 44% перевищує показник попереднього року. Про це повідомили в Українському клубі аграрного бізнесу (УКАБ), передають Патріоти України.

"Виробленого цукру вистачить, щоб спокійно і навіть з запасом перекрити річну потребу України в цукрі. А з врахуванням того фактору, що частина населення України тимчасово виїхали за кордон, то й фонд споживання також зменшився і, відповідно, перехідний залишок збільшується", - наголосили в УКАБ.

Окрім того, за словами експертів, вже закінчується посів цукрового буряку цього літа і станом на 2 червня 2022 року вже засіяно 181 тис. га, що становить 80% посівних площ попереднього року.

Зазначається, що вже через 4 місяці в Україні розпочнеться новий сезон цукроваріння для забезпечення потреб українців.

"Однак на фоні війни в Україні спостерігається ажіотажний попит на базові харчові продукти. Кожна родина намагається створити запас продукції не на один місяць, побоюючись нестачі харчових продуктів і можливого зростання цін. Своєю чергою підвищений попит може призвести до зростання цін", - підкреслили аналітики.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...